Thursday, January 17, 2013

'Die Hard' regisseur John McTiernan moet de bak in | Filmflash



Hij is het talent dat ons films als Die Hard, Predator en The Hunt for Red October gaf, maar John McTiernan mag alsnog voor één jaar de bak in. De 62-jarige regisseur was vrij op borgtocht en kreeg de kans om in hoger beroep te gaan tegen de straf. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft echter besloten niets met de zaak te doen.


McTiernan zal naar verwachting binnen afzienbare tijd de cel in gaan en zal na zijn vrijlating nog drie jaar lang nauwgezet in de gaten gehouden worden. De regisseur wordt ervan beschuldigd gelogen te hebben over het inhuren van een privédetective, om filmproducent Chuch Roven af te luisteren.


In 2006 besloot hij schuldig te pleiten nadat de FBI een opname van de regisseur en zijn detective zagen. Desondanks besloot hij korte tijd later alsnog onschuldig te pleiten, om vervolgens weer van gedachten te veranderen.


Nu moet de regisseur dus een celstraf van één jaar uitzitten, en drie jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een boete van 100,000 dollar betalen. Volgens de advocaat van de regisseur kan deze straf echter nog ingekort worden, wegens het feit dat Roven nooit daadwerkelijk is afgeluisterd.


Meer entertainmentnieuws




Gerelateerde berichten:



  1. Regisseur Joram Lürsen overweegt derde ‘Alles is…’ film

  2. Rol voor John Goodman in The Hangover Part III

  3. ‘The Hangover’ regisseur Todd Phillips heeft een stalker





Source:


http://www.filmflash.nl/?p=13527






The News from http://cooleyzooey.blogspot.com