Monday, June 23, 2014

Vezi ce afectiuni trateaza lavanda - Sfaturi pentru fetelavanda migreneProprietățile curative ale lavandei au fost descoperite la începutul secolului al XX-lea. Sub formă de ceai, tinctură sau pulbere, lavanda face minuni în zeci de afecțiuni.


Ameliorează durerile nevralgice – Pulberea de lavandă este indicată pentru calmarea durerilor de cap. Macină planta cu ajutorul unei râșnițe de cafea și depozitează praful obținut într-un borcan, închis ermetic. Consumă câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. Ține cura 21 de zile.


Combate stările de nervozitate – Dacă te enervezi foarte repede consumă o infuzie de lavandă. Aceasta se prepară astfel: pui într-o cană 2 lingurițe de flori uscate de lavandă. Torni 250 ml de apă clocotită și lași să se infuzeze 15 minute. Strecori apoi amestecul. Bei zilnic câte 2-3 căni, îndulcite cu miere.


Leac pentru insomnia cronică – Dacă suferi de insomnie cronică, apelează la tinctura de lavandă. Pune într-un borcan 100 g de flori uscate. Toarnă peste ele 500 ml de alcool de secară. Lasă amestecul la macerat 14 zile. Toarnă tinctura obținută în sticle închise la culoare. Se administrează câte 4 lingurițe pe zi. Diluează fiecare linguriță în 100 ml de apă fiartă și răcită. Persoanele deprimate sau stresate pot folosi tinctura sub formă de comprese, ce vor fi aplicate pe tâmple.


Normalizează funcțiile inimii – Cei care suferă de afecțiuni cardiace pot apela cu încredere la uleiul de lavandă. Se pun câte 3 picături de ulei de lavandă pe un cub de zahăr, care se consumă seara, înainte de culcare. Tot cu uleiul de lavandă se poate fac masaj toracelui și brațului stâng, pe toată lungimea acestuia. Pentru ca tratamentul să normalizeze nivelul hipertensiunii arteriale, trebuie urmat 12 zile pe lună.


Sursa: clickpentrufemei.ro (c)
Source:


http://ift.tt/UA4w9X


The Late News from http://ift.tt/1j2mf3h