Friday, September 19, 2014

New Girl – Kezdett a 4. évad - SorozatGURU


Az időzítés tökéletes. Jó húzásnak találom, hogy a Fox nem várta meg a dömping időszakát se a New Girl-lel, se a The Mindy Project-tel. Érzik ők is lélekben az alkotói válságot. Inkább Zooey Deschanel-éknél jött leghamarabb elő, hogy nincs sok összefüggés a részek között. Ezt a 4×01-es rész igazolja a legjobban, ugyanis majd egy évadnyi szünetelést követően adtam neki egy újabb esélyt. Kicsit mintha reboot-érzete lett volna a kezdésnek, nem? Csak azért kérdem, mert végre azt a lelkesedést, poénhadat véltem felfedezni a nézése közben, mint ami volt a sorozat debütálásának időszakában.


newgirl-4x01a


Az epizód alatt több jó poén volt, de egy olyan is, amiért vért izzadtak. Ez pedig a Winter is coming! beszólás, amin érződik a muszájság. Nem azért, de mint ha direkt akarták volna beleépíteni az adott párbeszédbe. Kicsit azért, hogy meglegyen a hét beszólása – minden bizonnyal meglesz, mert mi se véletlenül emeltük ki. Sőt, talán ennyire tisztán pár nappal a rész megnézést követően egyre se emlékeztem. Most őszintén, idézzen bárki fel egy emlékezetes megnyilvánulást vagy Jess-től, vagy Schmidt-től. Ugye hogy nehéz?


A kezdés kellemes hangulatát a randomság adta meg. Igazi nyári visszatérő részt kaptunk, ami a nyárra fókuszál, annak elmúlására és a kétségbe ejtő őszt és a telet vetíti a főhőseink szeme elé, amikor már az emberek kezdenek felöltözni. Nem lehet oly módon legeltetni a szemet, mint nyáron. Már maga ez a spontán sztori felvázolás is mosolyt csalt a számra, mert ezek se normálisak, és ezt a rész közben többször be is bizonyították.


Én csak azon agyalok, hogy Jess vagy Schmidt a nagyobb ász? Kicsit olyan, mint ha Zooey Deschanel egy szükséges kényszer szereplője lenne a New Girl-nek, mert nélküle az eyecandy faktor kikopni, illetve a nagy kékszemeinek hiányában a nézőkben tátongó űr képződne. Ne értsetek félre, de nálam sincs másképp. Ha ő nem lenne, talán most ez a kritika se született volna meg. Az egyetlen – na meg Max Greenfield – húzó egyéne a sorozatnak. Ti miként látjátok?


newgirl-4x01


Oké, a nyitás rendben volt – már ami a szitkom oldalt jelenti. Humor a helyén, a szereplők felidézték azt, amiért beleszerettem 2011 szeptemberében a sorozatba. Most kellene valami jó sztorit mögé tenni, esetleg kicsit Jess karakterét háttérbe szorítani és elővenni valamelyik srác szerelmi életét. Vicces, de 3 év elteltével – úgy, hogy kb. kimarad a sorozat fele, mert random részekbe szálltam be – ugyanott tartunk. Lehet hogy voltak előre haladások a kapcsolatok terén, sőt biztos, de az 1×01 után a 4×01 olyan, mint ha az 1×02 lenne. Ez azért jó hír, mert szerintem egy reboot kezdetének vagyunk a szemtanúi. Másrészről azért rossz, mert előre alig ha haladtunk az 72 rész alatt.


Vajon idén megváltozik minden? Az írók magukra találnak és nem klisés romantikával próbálják a nézőket lekötni? Mellesleg csökkent tavalyhoz képest, így muszáj lesz valamit virítaniuk, mert különben könnyedén a záróévad kezdése elé ültem le.


This entry has a rating of 3



Source:


http://ift.tt/1ukL8JO






The Late News from http://ift.tt/1j2mf3h